2.700 de militari au defilat la București, de 1 Decembrie

0
20

image-2014-12-1-18717346-0-scorpionii-rosii-parada-1-decembrie-2014Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României a avut loc în Piaţa Constituţiei din Capitală, în prezenţa preşedintelui în funcţie, Traian Băsescu şi a premierului Victor Ponta. 

Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI şi SPP au participat la paradă. Momentul de defilare aeriană a fost anulat, din cauza vremii nefavorabile.

Parada militară s-a încheiat, după aproximativ o oră şi zece minute

La eveniment au asistat preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Duşă.

La București au fost -2 grade Celsius, vant, ceata si chiciură și a nins pe tot parcursul desfasurarii paradei.

Faţă de anii trecuţi, parada militară organizată de Ziua Naţională s-a desfăşurat anul acesta în Piaţa Constituţiei, după ce Arcul de Triumf a intrat într-un proces de reabilitare şi reparaţii.

Parada a început cu prezentarea Gărzii de Onoare şi cu intonarea imnului naţional al României.

Ca urmare a vremii nefavorabile, niciuna dintre aeronavele militare nu s-a ridicat de la sol.

La paradă au participat peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI şi SPP, iar militarilor români li s-au adăugat şi detaşamente de militari din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Articole relevante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *