Corul Solemnis, două decenii de cânt coral

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 6, 2015 18:56

Corul Solemnis, două decenii de cânt coral

Sâmbătă, 5 decembrie, Sala Filarmonicii ,,Dinu Lipatii” din Satu Mare a fost gazda unui eveniment deosebit care a marcat împlinirea a 20 de ani de cânt coral al Corului Solemnis care a desfășurat o bogată activitate artistică prin participarea la numeroase festivaluri și concerte de notorietate.

Ziua de sâmbătă pentru Corul Solemnis a fost o zi specială la care au luat parte sute de sătmăreni și nu numai. Printre invitații de seamnă au fost Corul Pastorala din Focșani, îndrumați de Dumitru Săndulachi, care este și vicepreședintele al Asociației Naționale Corale, și soliști care colaborareză cu Corul Solemnis și anume Lucian Flontaș, fost elev al Solemnisului, soliștii Beata și Răzvan Pap și mulți alții.

La acest eveniment alături de președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, au fost prezenți prefectul județului Eugeniu Avram, primarul orașului Dorel Coica și George Vulturescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură. Aceștia au înmânat diplome de excelență și au adresat cuvinte de laudă doamnei profesoare Maria Chiș.

Acest eveniment deosebit s-a încheiat cu un colind frumos interpretat de Corul Solemnis împreună cu invitații de seamnă, Corul Pastorala din Focșani în ropotele de aplauze călduroase ale tuturor celor prezenți în sală.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36455"]