Acțiune aniteroristă în Belgia

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 16, 2015 15:25

Acțiune aniteroristă în Belgia

Rio Police block there street of Colline in VervierPoliția Belgiană a dejucat joi, un atentat terorist a cărui țintă erau polițiștii. Două persoane au fost ucise, una este grav rănită și alți 13 suspecți au fost arestați.

Au fost întreprinse 12 percheziții – două la Verviers, șase la Molenbeek și câte una la Anderlecht, Bruxelles-Ville, Berchem-Sainte-Agathe et Liedekerke.

Persoanele reținute în Belgia sunt, majoritatea, din Molenbeek: nouă presupuși teroriști au fost arestați aici. Alte două persoane, cetățeni belgieni, au fost arestate în Franța. Parchetul federal va cere extrădarea lor.

Poliția a  confiscat un arsenal impresionant: patru arme de tip Kalașnikov, patru arme de mână, muniție, explozibili, dar și uniforme de poliție, material pentru telecomunicații, documente false și o mare sumă de bani. Și la Molenbeek au fost găsite arme de mână, un cuțit, telefoane mobile și alte obiecte.

Celula teroristă era pe punctul de a comite atentate. Scopul era de a ucide polițiști, fie în misiune, fie în comisariate.

Parchetul belgian a subliniat că dosarul nu pare legat de evenimentele din Franța.

Scopul teroriștilor a fost să răpească o persoană important și să o decapiteze.  Serviciile de securitate au declarat  că pericolul unui atac nu a trecut. Serviciile antiterorism se tem că alţi combatanţi care au revenit din Siria sau alţi suspecţi radicali vor trece la acțiune tocmai ca urmare a operațiunilor întreprinse joi de autorități pe întreg teritoriul țării.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="17229"]