Aglomerație la adăpostul de noapte din Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 5, 2017 14:41

Aglomerație la adăpostul de noapte din Satu Mare

Centrul de noapte din Satu Mare este pregătit pentru a face față numărului mare de persoanelor fără adăpost care le calcă pragul în acestă perioadă, mai cu seamă în următoarele zile când temperaturile vor fi extrem de scăzute.

Pentru că meteorologii au transmis că în următoarele zile vremea va fi extrem de rece cu temperaturi ce vor ajunge noaptea chiar și la -20 grade, Centrul Social de Urgență Satu Mare a suplimentat numărul de paturi pentru persoanele fără adăpost care le vor trece pragul.

Iarna, Centrul Social de Urgență din Satu Mare este luat cu asalt de persoanele fără adăpost care vin aici pentru a primii o masă caldă dar și un pat unde pot să se odihnească pe timp de noapte.

În acest moment la Centrul Social de Urgență Satu Mare sunt adăpostite în jur de 61 de persoane.

Pentru ca o persoană să fie primită în centrul pentru persoane fără adăpost, trebuie să nu sufere de o boală transmisibilă, iar pentru a depista acest lucru asistaţii sunt supuşi unui control amănunţit înaintea cazării în centru. Ulterior, ei sunt deparazitaţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat, luni, că începând de marţi şi până vineri vremea va fi geroasă în toată ţara, cu temperaturi minime sub minus 15 grade şi, în unele zone, sub minus 25 de grade, în timpul zilei temperaturile maxime fiind între minus zece şi zero grade.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="53898"]