Alegerile locale, sub supravegherea Prefecturii

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iunie 3, 2016 17:51

Alegerile locale, sub supravegherea Prefecturii

Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud a susţinut vineri, 3 iunie, o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat paşii parcurşi de Instituţia Prefectului în vederea bunei desfăşurări a alegerilor locale din 5 iunie. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a vorbit şi despre cadrul legal care stă la baza organizării scrutinului.

Pentru ca ziua alegerilor să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, prin Ordinul Prefectului au fost numerotate, în ordine alfabetică, circumscripţiile electorale din judeţul Satu Mare, începând cu municipiul reşedinţă de judeţ, municipiul Carei, precum şi celelalte oraşe şi comune. Numerotarea secţiilor de votare s-a efectuat de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Pentru aceste alegeri, Autoritatea Electorală Permanentă şi-a intrat în atribuţii, având competenţe bine determinate de legislaţia electorală în vigoare.

De asemenea, prefectul Radu Bud a enumerat procedurile ce trebuie urmate în vederea constituirii noilor Consilii Locale.

Pentru aceste alegeri au fost tipărite peste un milion de buletine de vot în valoare de aproximativ 230 de mii de lei, iar Ministerul Afacerilor Interne a trimis în judeţul Satu Mare puţin peste 1.500 de ştampile cu menţiunea ,,votat’’.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="44547"]