Alocațiile pentru copii impozitate, impozitate din greșeală

0
4

Counting MoneyDupă ce aproape 11.000 de copii din Argeș au primit de la ANAF înștiințări să achite contribuțiile la asigurări de sănătate, premierul Victor Ponta a cerut să fie sancțioați cei vinovați de această aberație.

Conform fiscului din județul Argeș, fiecare copil trebuie să dea înapoi 39 din cei 42 de lei pe care îi primește drept alocație pe considerentul că alocațiile copiilor sunt venituri, așa că trebuie să plătească  contribuții la asigurările de sănătate. Cazuri asemănătoare au fost înregistrate și în Alba.

Ca urmare a acestei situații, conducerea ANAF a transmis cǎtre unitǎțile de administrare fiscalǎ o circularǎ  prin  care s-a suspendat  regularizarea  contribuțiilor  asigurǎrilor  sociale  de  sǎnǎtate, pentru  veniturile  obținute  din  dobânda  bonificatǎ  de bǎnci, la alocațiile de stat pentru copii, neridicate din conturi. În comunicat se precizează că obiectul impunerii nu îl constituie alocația de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocațiile din conturi.

Articole relevante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *