Am intrat în Postul Crăciunului

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 15, 2016 15:20

Am intrat în Postul Crăciunului

Credincioșii ortodocși și greco-catolici au intrat de astăzi în Postul Craciunului, unul dintre cele patru mari posturi de peste an. Timp de 40 de zile, cei care postesc se pregătesc pentru sărbătoarea Nașterii Domnului.

Postul Crăciunului, în care s-a intrat din 15 noiembrie, după Lăsata Secului, sărbătorită aseară, este al doilea ca importanţă după cel al Paştelui.Postul durează 40 de zile şi se termină de Crăciun, pe 25 decembrie. Pe toată durata postului, nu se consumă produse alimentare de origine animală iar în zilele de sărbătoare se face dezlegare la pește. Prima dezlegare la peste din post va fi luni, 21 noiembrie, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului.

Postul Craciunului amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul Testament, în așteptarea venirii lui Mesia, Izbăvitorul. Prin durata lui de 40 de zile, acest post aduce aminte și de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu, în Decalogul scris pe lespezi de piatră.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52410"]