Amenzi usturătoare pentru transportatori de animale din RACȘA

Dulf Alexandra
By Dulf Alexandra februarie 10, 2017 11:49

Amenzi usturătoare pentru transportatori de animale din RACȘA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, au realizat în ultima săptămână perioada peste 80 de acțiuni de control la unități și gospodăriile populației. În urma acestora au aplicat amenzi în valoare de aproape 6000 lei. 

Astfel, ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate, au aplicat 12 sancțiuni contravenționale din care 4 avertismente și 8 amenzi contravenționale în valoare de 5.640 lei.
– Nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate – 4 avertismente – 4 crescători particulari – 1 – Micula, 1 – Gherța Mică, 2 – Apa .
– Manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.– 600 lei – 1 transportator de produse alimentare – Halmeu.
– Transportul animalelor neidentificate și neînsoțite de documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare. – 4.320 lei – 6 transportatori de animale – control trafic DN 19 A, DN 85 – 4 Racșa , 1 Pir , 1 Ardud.
– Efectuarea de transporturi de produse alimentare, cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar. – 720 lei – 1 transportator produse alimentare. – Baia – Mare.

Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici din Ucraina și Republica Moldova, toate târgurile, aglomerările de animale și expoziții de animale, rămân închise, până la noi dispoziții.
In perioada următoare continua verificările în piețe, precum și verificări în trafic, împreună cu ofițeri din cadrul I.J.P. , Poliția de Frontieră, S.A.S și a Jandarmeriei Satu-Mare, privind circulația/transportul animalelor ,produselor alimentare, referitor la respectarea strictă a „ Programului de măsuri de prevenire a apariției Pestei porcină Africană „.
DSVSA îi atenționează pe toți crescătorii de păsări de pe raza județului nostru, să își țină păsările din gospodăriile personale, în spații închise, din cauza pericolului pe care îl prezintă îmbolnăvirea acestora, cu virusul gripei aviare – tulpina H5N8. Gripa aviară, evoluează cu mortalitate ridicată și pierderi economice ridicate pe teritoriul mai multor țări , BULGARIA, CEHIA, AUSTRIA, GERMANIA, IRLANDA ,ITALIA, OLANDA, POLONIA, SLOVENIA, GRECIA, MAREA BRITANIE, SPANIA , FRANTA și UNGARIA.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54075"]