Analfabeții, fără permis auto

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 10, 2014 18:17

Analfabeții, fără permis auto

Verso-Permis-de-Conducere-RO-sursa-0-100.ro_-655x472-655x400Analfabetii nu vor mai putea obtine permisul de conducere. Se propune schimbarea Codului Rutier, astfel incat sa fie primiti la scoala si la examenul auto, doar cei care au absolvit cel putin 8 clase.

De asemenea, Codul Rutier va mai conține prevederea conform căreia conducătorii auto care au fost implicati in accidente grave, soldate cu victime, să-si  piardă carnetul definitiv.

Astfel, soselele vor deveni mai sigure, cand aceste modificari vor deveni lege. In prezent, cei care doresc sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa indeplineasca 3 conditii importante: sa fie apti din punct de vedere medical, sa faca dovada ca au luat lectii de condus de la un instructor autorizat si sa fi implinit varsta de 18 ani.

In prezent, legea nu spune nimic despre studiile necesare unui aspirant la permisul auto. Asa se face  ca in trafic intalnim indivizi care au dreptul legal sa conduca, dar nu stiu sa scrie, sa citeasca si in consecinta, sa descifreze un indicator rutier.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="13528"]