Angajaţii din sănătate şi din asistenţă socială primesc 100 de lei la salariu în plus de la 1 ianuarie 2015

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 3, 2014 17:11

Angajaţii din sănătate şi din asistenţă socială primesc 100 de lei la salariu în plus de la 1 ianuarie 2015

protest_spital_blajan-03Începutul de an 2015 vine cu o serie de noutăţi pentru angajaţii care activează în sistemul de sănătate şi cei din asistenţa socială din Maramureş. Preşedintele SANITAS Maramureş, Mircea Ciocan a anunţat că de la 1 ianuarie anul viitor aceşti angajaţi vor primi la salariu un plus de 100 de lei.

Deocamdată vorbim doar despre o promisiune, în acest moment sindicaliştii din sănătate aşteptând să vadă dacă acea creştere de 100 de lei va fi reglementată oficial sau a fost o simplă promisiune de campanie electorală.

Mircea Ciocan a anunţat că sindicaliştii sunt pregătiţi să iasă în stradă dacă Guvernul nu se va ţine de cuvânt în data de 6 noiembrie, urmând ca în 12 noiembrie să fie pregătit un miting de o amploare mai mare la care să ia parte circa 10.000 de oameni.

“Noi am susţinut cele trei revendicări ale noastre pe care le-am avut şi am reuşit să le obţinem pe toate. În urma discuţiilor purtate la nivel naţional între reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi Ministerul Finanţelor Publice s-a obţinut pentru personalul din sănătate şi asistenţă socială o sumă fixă de 100 de lei pentru fiecare salariat.

Dacă ne raportăm la cei cu un venit mic de 900 de lei, procentul este peste 10%, dacă ne raportăm la cei cu 2.500 de lei, procentul este undeva sub cinci procente, dar respectă actuala ierarhie a funcţiilor şi a complexităţii muncii în sistem”, a declarat liderul Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="14337"]