APIA începe procedurile de plată a subvenţiilor

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare aprilie 29, 2016 17:12

APIA începe procedurile de plată a subvenţiilor

Începând din 8 aprilie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Satu Mare a început procedurile pentru plata integrală a subvenţiilor din sectorul vegetal aferente anului 2015, însă datorită unei modificări în politica agricolă comună, efectuarea plăţilor şi preluarea cererilor pentru anul 2016 va întârzia.

Anual, la nivel de centru judeţean APIA se administrează peste 20 de mii de cereri de plată pentru diferite scheme din sectorul vegetal precum şi alte măsuri de plată din cadrul serviciului de măsuri specifice.

APIA este în plină campanie de autorizare şi procesare a dosarelor depuse în anul 2015, însă perioada pentru executarea plăţilor către fermieri precum şi preluarea cererilor pentru campanie s-a prelungit.

Beneficiarii plăţilor directe sunt fermierii activi care desfăşoară o activitate agricolă potrivit legislaţiei în vigoare, precum şi cooperativele agricole de exploatare şi gestionare a terenurilor agricole, iar cei care primesc ajutoarele naţionale pentru culturile amplasate pe teren arabil sunt fermierii din sectorul vegetal.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="43119"]