Au început cursurile gratuite de formare profesională

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iulie 21, 2016 15:49

Au început cursurile gratuite de formare profesională

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă în colaborare cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor din Cluj-Napoca a dat startul la două cursuri noi de formare profesională în domeniul coaforului precum şi ca lucrător în comerţ. În urma acestor cursuri, 45 de sătmăreni se vor califica în meseriile alese.

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul şomerilor, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, organizează în acestă perioadă cursuri gratuite de formare profesională.

Cursurile sunt organizate în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor din Cluj-Napoca şi se desfăşoară în Satu Mare pentru o perioadă de şase luni cursul de coafor, respectiv timp de două luni jumătate cel de lucrător în comerţ.

Cele două grupe formate sunt alcătuite din 21 de persoane la cursul de coafor şi 24 de persoane la cursul de lucrător în comerţ. Cursanţii înscrişi în program îşi doresc ca după terminarea cursului, oportunităţile de accesare a posturilor de pe piaţa muncii să crească.

Şomerii indemnizaţi sau cei neindemnizaţi care doresc să urmeze cursuri de calificare gratuite sunt rugaţi să se adreseze Compartimentului de Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="46242"]