Biserica Ortodoxă din Culciu Mare a fost resfințită

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 24, 2016 13:17

Biserica Ortodoxă din Culciu Mare a fost resfințită

Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din localitatea Culciu Mare a primit duminică al doilea hram, cel al Sfântului Ierarh Antim Ivireanul care a devenit începând cu data de 23 octombrie ocrotitorul lăcașului de cult.

Duminică a fost o zi de mare însemnătate pentru credincioșii ortodocși din parohia Culciu Mare. Biserica, recent renovată, a fost resfințită în cadrul unei Slujbe oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereul Vicar al Maramureșului și Sătmarului.

După Slujba de Sfințire, Preasfințitul Iustin Sigheteanul a săvârșit Sfânta Liturghie pe un podium amplasat în curtea bisericii, unde la final în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, preotul paroh a fost hirotesit stravrofor.

Preasfințitul Iustin Sigheteanul s-a arătat încântat de lucrările de restaurare efectuate în cadrul bisericii și a ținut să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la realizarea acestora.

De asemenea, primarul comunei, Alexandru Domocos a ținut să-l felicite pe părintele paroh pentru implicarea și dăruirea de care dă dovadă în activitatea lui.

Alături de credincioșii adunați la Sfânta Slujbă au fost prezente și oficialitățile locale și județene.

La final Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a oferit diplome de vrednicie celor care au sprijinit lucrările de înfrumusețare din ultimii ani și membrilor consiliului parohial.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="49147"]