Cât costă alegerile prezidenţiale?

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare august 27, 2014 18:07

Cât costă alegerile prezidenţiale?

evaziune-fiscala-baniPentru organizarea alegerilor prezidentiale din luna noiembrie, Guvernul a alocat 192 milioane lei. Suma este cu 40 de milioane mai mult decat cea alocata la alegerile prezidentiale din 2009.

Banii vor fi folositi pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor. Cea mai mare parte din bani, 168, 7 milioane lei, au fost alocati Ministerului Afacerilor Interne, 47 milioane lei Secretariatului General al Guvernului si 10, 6 milioane Autoritatii Electorale Permanente.
Executivul a adoptat marti si hotararea privind buna organizare a alegerilor prezidentiale, modelul buletinelor de vot, a timbrului autocolant si a declaratiei pe propria raspundere care vor fi folosite la alegeri.
De asemenea, au fost aprobate modelul stampilelor birourilor electorale , stampilele de control a sectiilor de votare si modelul proceselor verbale si de centralizare a rezultatelor votului.

Din octombrie, angajatorii vor plăti o contribuţie mai mică la Casa de Asigurări de Sănătate. De exemplu, pentru un salariu de 2.200 de lei, angajatorii vor plăti, din octombrie, o contribuţie de 347 de lei la CAS, faţă de 457 de lei cat este în prezent.

Plenul Senatului a votat proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori. Documentul va fi trimis spre aprobare Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Preşedintele Băsescu, care a întors legea în Parlament săptămânile trecute, nu are dreptul a repeta acest gest.
Potrivit noilor reglementari, cotele CAS se vor reduce faţă de actualele valori cu cinci puncte procentuale la angajator.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="11781"]