Cât de mult citesc sătmărenii?

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare februarie 10, 2016 16:09

Cât de mult citesc sătmărenii?

În zilele noastre, cititul a devenit o activitate destul de rar întâlnită în rândul copiilor şi al tinerilor ultimei generaţii. Mulţi renunţă cu uşurinţă la cărţi în favoarea internetului, a filmelor sau a jocurilor pe calculator, însă mai întâlnim şi persoane care ştiu cât de important este cititul şi câte beneficii are.

Mulţi dintre noi nu mai realizează care este importanţa cititului, considerând de cele mai multe ori că această activitate e plictisitoare ori că e doar pentru intelectali. Printre motivele invocate de sătmărenii care nu citesc se numără timpul insuficient sau existența altor mijloace de informare.

Indiferent dacă cetăţenii citesc sau nu, Biblioteca Judeţeană este una dintre instituţiile care îşi aşteaptă cititorii cu braţele deschise. Până în prezent, la această instituţie sunt înscrişi aproximativ 25.000 membri dintre care activează peste 3.000.

Sătmărenii citesc din plăcere sau din obligaţie, iar alţii doar pentru simplul fapt că  cititul reduce stresul. În ultima perioadă, la Biblioteca Judeţeană cerinţele pentru cărţile de psihologie, istorie şi drept au crescut.

De asemenea, anul trecut, peste 15.000 de vizite directe au fost făcute la sala de lectură a bibliotecii, majoritatea vizitatorilor consultând presa locală din perioada interbelică.

Cât de mult citesc sătmărenii? –>> http://goo.gl/CDgWQj

Posted by TV1 Satu Mare on 10 Februarie 2016

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="39260"]