Cetatea Făgăraşului, cetatea care nu a fost niciodată cucerită

0
2

cetatea_fagaras-1Sătmărenii care dispun de puţin timp liber le recomandăm să viziteze Cetatea Făgăraşului. Proaspăt renovată, cetatea oferă o oportunitate de a te întoarce în timp şi a descoperi secrete vechi săseşi, dar şi cele a unei fortificaţii ce nu a fost niciodată cucerită. Veţi găsi la intrare, frumoasele lebede negre ce locuiesc pe lacul din faţa cetăţii, iar odată ce intraţi pe porţile cetăţii veţi avea impresia că a-ţi pătruns într-o cu totul o altă lume.

Construcţia cetăţii Făgăraş a început la sfârşitul secolului al IV-lea şi a continuat până la mijlocul secolului al XVII-lea, când transformările arhitecturale, construcţia bastioanelor , modificările stilistice, artistice şi amenajarea şanţului au stabilit forma actuală a cetăţii. Asaltată şi atacată de nenumărate ori, cetatea Făgăraşului, cu un sistem defensiv bine închegat, nu a fost cucerită niciodată.

În perioada 1 octombrie 2014 – 31 mai 2015, cetatea poate fi vizitată în zilele de luni între orele 12:00 – 16:00, de marţi până vineri între orele 08:00 – 17:00, iar sâmbătă şi duminică între orele 09:00 – 17:00. Preţul unui bilet este de 15 lei pentru adulţi şi de 7 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari. În acestă taxă este inclus ghidajul pe circuitul muzeal, dacă se formează un grup de minim 15 persoane.

Articole relevante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *