Concert de Florii la Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare aprilie 25, 2016 16:14

Concert de Florii la Satu Mare

Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului a fost duminică, 24 aprilie, gazda unui concert dedicat sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim. La eveniment au participat corurile bisericilor ortodoxe din municipiul Satu Mare, care au încântat audienţa, aducând totodată linişte în sufletele sătmărenilor.

Pe lângă corurile bisericilor ortodoxe din municipiu, la evenimentul de duminică a participat şi Corul Adagio al C.N “Ioan Slavici”. Numeroşi credincioşi au ascultat cu mare atenţie pricesnele închinate Mântuitorului, aplaudând la scenă deschisă fiecare cor în parte. La acest moment de înălţare şi bucurie sufletească a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, care a ţinut să-l felicite pe protopopul Ioan Socolan pentru această iniţiativă remarcabilă.

Preşedintele Ştef consideră că biserica şi cultura se pot îmbina cu succes.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor este una dintre cele 12 sărbători împărăteşti din cursul anului bisericesc. De origine ierusalimică, menţionată, pentru prima dată, în secolul al IV-lea, sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim a cuprins, în scurt timp, întreaga lume creştină, fiind celebrată cu mare fast.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="42863"]