Concert de jazz la Sinagoga din Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare septembrie 13, 2016 13:46

Concert de jazz la Sinagoga din Satu Mare

Centrul Cultural GM Zamfirescu continua seria concertelor de jazz cu Peter Sarik Trio x Beethoven, un concert de excepție ce va fi găzduit  de Sinagogă luni, 19 septembrie, de la ora 19.00.

Peter Sarik, este un artist cunoscut de publicul sătmărean datorită concertelor pe care le-a susținut aici și la care a făcut mereu săli pline. Artistul din Ungaria este un instrumentist desăvârșit, mereu în căutare de noi orizonturi muzicale, care a găsit de cuviință să experimenteze, reinterpretând muzica lui Beethoven pe care a transpus-o pe ritmuri de jazz. Este însoțit în acest demers de Attila Galfi-tobe și Tibor Fonay-bas, formulă în care muzica marelui clasic capătă o rezonanța nouă, inedită și cuceritoare în același timp.

”Este o mare onoare și totodată o mare sarcină să prelucrezi muzica unui compozitor de talia lui Beethoven. Este un joc minunat și de multe ori s-a demonstrat că adevăratele bijuterii muzicale nu rezistă doar în timp ci se reinventează și creează impresia că au fost compuse recent”, spune pianistul și compozitorul Sárik Péter.

Intrarea este liberă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="47918"]