Concluziile bursei locurilor de muncă

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 20, 2016 15:02

Concluziile bursei locurilor de muncă

În această dimineață la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Chiar dacă la primele ore ale dimineții absolvenții au cam lipsit, prezența a fost una numeroasă. Vă reamintim că la acțiune au putut participa toți cei care își caută un loc de muncă.

Pe lângă reprezentanții AJOFM și ANOFM la bursă a participat și prefectul județului Satu Mare, Radu Bud. A deschis oficial acțiunea directorul AJOFM Satu Mare Simona Derșidan.

Prefectul Radu Bud a vorbit în primul rând despre importanța incluziunii sociale și a locurilor de muncă.

Bud a vorbit și despre experiența similară a unui județ din Germania din urmă cu 15 ani, atunci când și ei se confruntau cu o lipsă a forței de muncă.

Secretarul general al ANOFM a oferit la deschiderea bursei câteva sfaturi atât pentru angajatori cât și pentru cei care își căutau un loc de muncă.

La bursă au participat un număr de 790 de persoane în căutarea unui loc de muncă, din care 210 absolvenți. Din chestionarele pe care agenții economici le-au completat la finalizarea bursei, reiese că un număr de 442 de persoane au fost intervievate, din care au fost selectate în vederea angajării 136 de persoane.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="49102"]