Conducerea Inspectoratului, acuzată! Se cer demisii

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare februarie 24, 2016 17:08

Conducerea Inspectoratului, acuzată! Se cer demisii

Cazul revoltător care a avut loc la începutul acestei săptămâni când un copil cu sindromul Asperger a fost supus unui tratament umilitor la şcoală a pus pe jar presa din întreaga ţară. Mii de cetăţeni au reacţionat pe reţelele de socializare condamnând conducerea instituţiei de învăţământ în care s-a produs incidentul, iar mama băiatului, prin intermediul postului nostru de televiziune, a criticat în termeni duri conducerea Inspectoratului Şcolar, cerând răspicat demisia inspectorului general Călin Durla.

Mama băiatului de 10 ani care a fost scuipat şi jignit în curtea unei instituţii de învăţământ din municipiul Satu Mare a pornit o adevărată campanie pe o reţea de socializare prin care doreşte îndepărtarea unui sistem plin de lacune ce pune în pericol siguranţa şi integritatea copiilor cu dizabilităţi. Femeia s-a adresat fără să stea pe gânduri conducerii Inspectoratului Şcolar, însă răspunsul pe care l-a primit a făcut-o să se îndoiască de calitatea profesională a reprezentanţilor unei instituţii care ar trebui să se ocupe de asigurarea unui mediu şcolar adecvat pentru derularea activităţilor didactice în condiţii optime.

Mama copilului spune, de asemenea, că actuala lege a educaţiei este una cât se poate de ilară.

Deşi cazul a fost intens mediatizat în ultimele zile, femeie care se luptă să schimbe legi în România, precizează că orice schimbare necesită răbdare.

Postarea mamei pe reţeaua de socializare, în care a vorbit despre problemele acute cu care se confruntă sistemul de învăţământ din România a fost distribuită, până în prezent, de peste 5 mii de ori, adunând zeci de comentarii.

Conducerea Inspectoratului, acuzată! Se cer demisii –>> http://goo.gl/Yv2utI

Posted by TV1 Satu Mare on 24 Februarie 2016

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="39943"]