Controale în cluburi și discoteci

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 23, 2016 12:53

Controale în cluburi și discoteci

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare a desfășurat zilele trecute mai multe controale la operatorii economici din categoria cluburi și discoteci unde au fost constatate zeci de deficiențe.

În scopul prevenirii unor evenimente nedorite, în cursul lunii acesteia inspectorii de prevenire sătmăreni au derulat, în baza dispoziţiei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective cu afluenţă de persoane din categoria cluburi şi discoteci. La aceste activităţi în teren, derulate cu precădere, pe timpul nopții, după ora 23.00, au fost angrenaţi, alături de pompieri (inspectori de prevenire şi personal din subunităţile de intervenţie) şi reprezentanţi ai inspectoratului de poliţie şi de jandarmi.

Astfel, timp de două zile s-au executat 12 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, unde au fost constatate 67 deficienţe, dintre care 14 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 53 sancţiuni contravenţionale (42 avertismente şi 11 amenzi), în cuantum de 11.500 lei. Principalele nereguli identificate în teren au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni/improvizaţii, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nefuncţionarea iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare, precum şi neîntocmirea/neactualizarea planului de intervenţie la incendiu.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52756"]