Controale ,,la sânge’’ efectuate de inspectorii DSVSA

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iulie 22, 2016 14:53

Controale ,,la sânge’’ efectuate de inspectorii DSVSA

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare (DSVSA) au realizat, în perioada 15-21 iulie, un număr de 67 de acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei.

Au fost verificate exploataţii profesionale şi nonprofesionale de animale, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, uniăţi de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, pieţe agroalimentare, laboratoare de cofetărie, brutării, unităţi de procesare carne şi lapte, târguri, primării şi cabinete medicale veterinare.

În cadrul acţiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: condiţiile zooigienice şi de bunăstare, existenţa documentului de înregistrare, respectarea condiţiilor generale de igienă, originea materiilor prime şi existenţa documentelor însoţitoare, respectarea condiţiilor privind ambalarea, marcarea şi etichetarea alimentelor. De asemenea, au fost urmărite atent condiţiile de transport, modul de depozitare, precum şi existenţa echipamentelor de protecţie.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat două sancţiuni contravenţionale, şi anume un avertisment, respectiv o amnedă contravenţională în valoare de 2 mii de lei.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="46278"]