Conturi blocate din cauza rovignetei

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare august 12, 2014 17:12

Conturi blocate din cauza rovignetei

rovignetaMii de şoferi s-au trezit cu conturile bancare blocate, pentru că sunt executaţi silit de Compania Naţională de Autostrăzi. Este vorba de cei care în urmă cu 3 ani au fost prinşi circulând fără rovinietă şi care, deşi au achitat amenda, nu au plătit şi penalizarea.

Şoferii care au fost prinşi circulând fără rovignetă în anul 2011, dar care şi-au plătit amenda sunt executaţi silit prin sechestru pe conturile bancare, de către Compania Naţională de Autostrăzi. Acest lucru se datorează faptului că nu şi-au plătit şi aşa zisele penalităţi. Culmea este că această penalizare a fost eliminată prin lege, încă din 2012.
Legislaţia din 2011 stabilea că cei prinşi fără rovignetă să plătească o amendă de până la 500 de lei către stat şi un tarif de despagubire de 28 de euro pentru autoturisme, care ajungea la CNADNR.
În vara lui 2012 a intrat în vigoare o nouă lege, care a păstrat ca sancţiune doar amenda şi a eliminat tariful de despăgubire, aşa că acţiunea CNADNR este un abuz, spun avocaţii.
Tariful de despăgubire cerut de CNADNR are un termen de prescriere de 3 ani, aşa că mulţi şoferi abia urmează să primeasca somaţiile.
CNADNR nu a rapuns la solicitarea de a explica acest lucru.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="11334"]