DECIZIE CU SEMNE DE ÎNTREBARE

Dulf Alexandra
By Dulf Alexandra februarie 24, 2017 12:51

DECIZIE CU SEMNE DE ÎNTREBARE

Este oficial! Începând cu 1 martie, sătmărenii vor plăti cu 35 la sută mai mult la factura de salubrizare. Proiectul a fost votat în cadrul şedinţei Consiliului Local de către consilierii UDMR şi PNL. Cu toate acestea, se prea poate ca hotărârea să nu fi fost în totală legalitate.

Proiectul de hotărâre a trecut cu 12 voturi ,,pentru’’, 7 ,,abţineri’’ şi un vot ,,împotrivă’’. Cei care au considerat această decizie ca fiind inoportună au fost consilierii PSD şi ALDE, aceştia din urmă spunând că taxa trebuie plătită de firma care administrează groapa de gunoi din Doba şi nicidecum de populaţie.
Mai mult decât atât, una dintre comisiile de specialitate ale Consiliului Local, în speţă comisia juridică nu a dat aviz favorabil proiectului de hotărâre prin care sătmărenii vor plăti mai mult. Cu toate acestea însă, proiectul a trecut fără probleme fiind votat de consilierii UDMR şi PNL, aceştia din urmă trecând se pare fără probleme peste decizia acestei comisii. Făcând abstracţie de această anomalie, la fel ca şi consilierii ALDE, şi social-democraţii susţin că cetăţenii municipiului Satu Mare nu trebuie să plătească nicio taxă în plus.
Astfel, în urma proiectului de hotărâre adoptat de consilierii UDMR şi PNL, tarifele vor crește de la 7,39 lei/persoană/lună cât este în prezent la aproximativ 10 lei/persoană/lună.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54465"]