Dezvoltarea resursei umane din mediul rural a ajuns la final

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 4, 2015 15:55

Dezvoltarea resursei umane din mediul rural a ajuns la final

La sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă din Satu Mare, a avut loc vineri, conferinţa de închidere a proiectului ,,Promovarea unui model de dezvoltare sustenabilă a resursei umane din mediul rural – DRUMS ”. În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele calitative şi cantitative obţinute la nivelul judeţului Satu Mare.

Proiectul ,,Promovarea unui model de dezvoltare sustenabilă a resursei umane din mediul rural- DRUMS” a fost implementat pe o perioadă de 18 luni de Fundaţia Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Formare Profesională – CREFOP Bucureşti împreună cu partenerii săi naţionali  AJOFM Mureş, Asociaţia AGORA 2013, AJOFM Satu Mare, R4-Consultanţă şi formare profesională SRL şi partenerul transnaţional BEST din Austria.

Din grupul ţintă al proiectului la nivelul judeţului Satu Mare au fost înregistraţi 115 şomeri, 104 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 127 persoane inactive, 99 persoane care se ocupă cu agricultura de subzistenţă şi 10 manageri din mediul rural.

Printre principalele activităţi ale proiectului se numără şi realizarea unor cursuri  pentru dezvoltarea culturii şi spiritului antreprenorial în mediul rural. În cadrul acestor cursuri a fost organizat un concurs cu premii pentru cele mai bune trei planuri de afaceri în fiecare regiune de implementare.

 O contribuţie importantă la acest proiect a fost cea a partenerului transnaţional BEST care a realizat un Ghid de bune practici privind ocuparea, formarea şi antreprenoriatul în zonele rurale, pe baza experienţei europene şi mai ales a experienţei din Austria.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36425"]