Discuţii importante despre Satu Mare la Bucureşti

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare septembrie 2, 2016 17:37

Discuţii importante despre Satu Mare la Bucureşti

Conducerile principalelor instituţii din judeţul Satu Mare s-au reunit în această săptămână în vederea găsirii unor soluţii cu factori de responsabilitate din minsterele de resort, în vederea deblocării unor proiecte de importanţă majoră pentru comunitate.

În acest sens, marţi, 30 august 2016, prefectul județului Satu Mare, Radu Bud şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba au efectuat o serie de vizite în Bucureşti, la sediile mai multor ministere.

La Ministerul Transporturilor, în discuţiile purtate  cu domnul secretar de stat Marcel Ioan Boloş s-au analizat următoarele teme:

Varianta de ocolire a municipiului Carei-lucrare executată în proporţie de 90%, achitată în cuantum de 60%, investiția fiind blocată de la începutul acestui an. Această problemă poate fi soluţionată săptămâna următoare (vineri, 9 septembrie 2016), când, la invitaţia secretarului de stat din Ministerul Transporturilor va avea loc o întâlnire la care va participa atât executantul cât şi consultantul lucrării, cărora li se vor comunica soluţiile de continuare a plăţilor, care au fost asumate în discuţiile purtate. Se doreşte finalizarea lucrării până la sfârşitului anului 2016.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, cunoscută sub denumirea de centura orașului, a fost și ea în discuție. În aceeaşi întâlnire au fost contactaţi telefonic oficiali ai Ministerului Finanţelor Publice pentru a confirma stadiul aprobării finanţării întregului proiect, fapt ce va duce la darea ordinului de începere a lucrărilor la începutul lunii octombrie 2016, astfel încât până în trimestrul II din anul 2017 să se finalizeze proiectul tehnic, în paralel cu exproprierea terenurilor de pe traseu, ceea ce va determina demararea execuţiilor efective în teren în trimestrul II-III din anul 2017.

De asemenea, s-a mai discutat şi proiectul de modernizare a Aeroportului Satu Mare, în care, în urma consultaţiilor cu oficialii Ministerului de resort s-au emis soluţii pentru finanțarea lucrărilor prin trecerea pe credit cu garanție guvernamentală și acceptarea la fazarea și asigurarea finanțării din fonduri europene. Se dorește finalizarea lucrărilor o dată cu corectarea deficienţelor existente până în prezent.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="47506"]