Elevii LPS au fost gazdele jandarmilor sătmăreni

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 6, 2016 15:54

Elevii LPS au fost gazdele jandarmilor sătmăreni

Joi, 06 octombrie Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a desfăşurat   activităţi preventiv informative la elevii claselor a V-a şi a VI-a ai Liceului cu Program Sportiv Satu Mare. Activitatea s-a desfăşurat în baza acordului partenerial încheiat între cele două instituţii, proiect izvorât din preocuparea psihologului Timea Turtoi şi a conducerii şcolii, profesorul director Dorel Ziman şi Ligia Banciu, director adjunct, de a educa şi forma tânăra generaţie într-o societate non-violentă.

La întâlnirea cu jandarmii au participat atât psihologul şcolii, Timea Turtoi, cât şi profesorul Ramona Bandi.

Pentru început, jandarmii le-au explicat copiilor rolul Jandarmeriei în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, au  detaliat  şi prezentat misiunile acestora.

Apoi, discuţia a continuat cu sfaturile jandarmilor referitoare la modurile de comportare şi acţiune în diferite situaţii, iar la final s-au prezentat informații legate de violenţã în general.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violenţă şi modul corect de acțiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive. Activitãţile s-au desfãşurat sub sloganul „Violența nu te face mai puternic!”

Elevii au participat cu interes la momentele interactive prezentate de mr. Lucuţ Camelia şi lt. Rob Cosmina, iar la final, copiii le-au lansat jandarmilor o nouă invitaţie pentru alte activităţi comune.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="48545"]