Elevii români, aşi la Astronomie. Au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 22, 2014 18:32

Elevii români, aşi la Astronomie. Au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională

olimpiada-internationala-de-astronomie-romania-a-obtinut-sase-medalii-18495624Lotul olimpic de astronomie al României a obţinut şase medalii la cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, din Kîrghizstan.

Elevii români se întorc acasă cu o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz, potrivit mediafax.ro.

Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de aur, în timp ce Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), au câştigat argintul.

Medaliile de bronz au fost cucerite de Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). De asemenea, Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională.

Din lotul României a făcut parte şi Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ. Echipa a fost însoţită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Naţional „I.M. Clain” din Blaj) şi Dan Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Elevii români au participat în perioada 12 – 21 octombrie la cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, organizată în Bishkek – Cholpon-Ata (Kîrghizstan), care a reunit 80 de concurenţi din 16 ţări.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="13872"]