EURES oferă 1090 locuri de muncă în Germania, Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Austria, Spania şi Ungaria

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 24, 2014 19:50

EURES oferă 1090 locuri de muncă în Germania, Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Austria, Spania şi Ungaria

vlcsnap-2014-10-24-19h49m27s222Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare a găzduit vineri un seminar dedicat “lucratorului transfrontalier”. Evenimentul a fost organizat de AJOFM Satu Mare, şi a avut ca scop informarea persoanelor aflate în căutarea de locuri de muncă, din zona tranfrontalieră a graniţei de Vest.

Acţiunea se înscrie în calendarul evenimentelor organizate de către Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Muncă/EURES Romania şi are drept scop informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri absolvenţi, persoane care lucrează peste graniţa româno-ungară, cu privire la locurile de muncă din zona transfrontalieră a graniţei de vest.

La eveniment a luat parte directorul executiv AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, director adjunct AJOFM, Marcel Maruşca, secretar de stat în Ministerul Muncii, Levente Horvath, delegaţi EURES din judeţul Maramureş, Bihor şi Arad, alături de reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi ai Consiliului Judeţean, precum şi elevi.

Majoritatea tinerilor au declarat că aleg munca în străinătate, în detrimentul joburilor din România, datorită salariilor mai mari.

Înfiinţată în anul 1993, reţeaua EURES oferă persoanelor aflata în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor, o varietate de servicii de calitate, precum: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure, facilitând întâlnirea cu angajatorii recomandaţi de Eures, din statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea, reţeaua oferă servicii gratuite de mediere, cu privire la încadrarea în munca în străinătate şi asigură un grad ridicat de transparenţă.

Tinerilor prezenţi la seminar li s-au pus la dispoziţie, în total 1090 locuri de muncă, în ţări precum Germania, Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Austria, Spania şi Ungaria, din diverse domenii. Cele mai multe locuri, sunt disponibile în Spania, fiind oferite 800 de locuri de muncă în agricultură.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="13991"]