Festivalul Datinilor din Negrești a ajuns la vârsta majoratului

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 27, 2015 20:51

Festivalul Datinilor din Negrești a ajuns la vârsta majoratului

Din dorinţa de a păstra frumoasele obiceiuri şi tradiţii de iarnă, în fiecare an, în cea de-a treia zi de Crăciun, în Negrești-Oaș are loc Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă.

Ajuns la vârsta majoratului, Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, a început cu parada colindătorilor care au străbătut oraşul de la primărie până la Muzeul în aer liber al Țării Oașului, care a şi găzduit evenimentul și a reunit peste 400 de artiși profesioniști și amatori de ansambluri din județul Satu Mare, dar și din Ucraina și Republica Moldova.

La acest eveniment, alături de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, au fost prezenți europarlamentarul Mircea Pașcu, deputatul Ovidiu Silaghi, prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca și autorități locale din Ucraina și Republica Moldova.

Prin acest festival, organizatorii și-au propus să crească gradul de implicare al tinerilor, și nu numai, în activități privind păstrarea și conservarea tradiției populare care să contribuie la imaginea de țară și la creșterea atractivității turistice.

Manifestarea cultural- artistică a fost organizată de Primăria şi Consiliul local Negreşti-Oaş, Consiliul Județean Satu Mare, Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare.

Festivalul Datinilor din Negrești a ajuns la vârsta majoratului –>> http://goo.gl/hduIpt

Posted by TV1 Satu Mare on 27 Decembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="37332"]