Final TRAGIC în apele râului SOMEȘ

Dulf Alexandra
By Dulf Alexandra februarie 27, 2017 12:59

Final TRAGIC în apele râului SOMEȘ

Un bărbat a murit, un altul este în stare foarte gravă la spital iar unul este de negăsit. Este deznodământul tragic al unei zile care trebuia să fie una relaxantă. Trei bărbați s-au dus la pescuit pe albia râului Someș, iar la un moment dat, unul dintre ei a alunecat și a căzut în apă, moment în care ceilalți doi au sărit imediat după el. 

Incidentul a avut loc duminică după masă în zona Podului Galben din municipiul Satu Mare. Mai mulți bărbați se aflau la pescuit pe albia râului Someș. Potrivit declarațiilor făcute de un martor pentru presasm.ro, unul dintre pescari s-ar fi aplecat după undiță și ar fi alunecat în apă, fiind tras de curenți puternici. În acel moment, alți doi bărbați au sărit în ajutorul pescarului însă au fost și ei luați de ape. Martorul la întreaga scenă spune că și el a sărit să ajute și a reușit să scoată o persoană din apă, care însă a decedat.

La scurt timp, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de căutare – salvare cu barcă pneumatică şi două echipaje SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare care au intervenit în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Ajunşi la faţa locului, salvatorii au găsit la mal un bărbat de aproximativ 32 de ani, recuperat de către apelant, pe ceilalţi doi neputându-i salva. Acestuia i s-a acordat primul ajutor medical, întrucât se afla în şoc hipotermic, ulterior, fiind transportat de urgenţă la spital.

Pompierii au adus la mal cu ajutorul accesoriilor din dotare, un bărbat de aproximativ 48 de ani, în stop cardio – respirator, pentru care s-au început procedurile de resuscitare, însă fără succes, medicul SMURD declarându-i decesul. Cea de-a treia victimă, un bărbat de aproximativ 50 de ani este în continuare căutat de pompieri.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="54477"]