Gazprom reduce din nou livrările de gaze către România, cu 18% faţă de nivelul cerut

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 8, 2014 18:18

Gazprom reduce din nou livrările de gaze către România, cu 18% faţă de nivelul cerut

Gazprom2Grupul rus Gazprom a redus miercuri, din nou, livrările de gaze naturale către România, cu 18% faţă de nivelul solicitat de partea română, a anunţat Departamentul pentru Energie.

Potrivit Mediafax, reducerea anunţată astăzi de Gazprom la Transgaz este de 18% în raport cu nominalizările făcute de operatorul sistemului de transport, pe baza solicitărilor beneficiarilor din România”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Volumul total al livrărilor de gaze ruseşti din această perioadă este la un nivel foarte scăzut, sub 0,2 milioane metri cubi pe zi, în condiţiile în care producţia României este la un nivel de aproximativ 31 milioane metri cubi pe zi, potrivit sursei citate.

Grupul rus a redus în prima parte a lunii septembrie volumele de gaze livrate unor companii din România, fără să ofere vreo explicaţie.

Săptămâna trecută, livrările Gazprom au fost mai mici cu 13% faţă de nivelul planificat. Ministrul Economiei,Constantin Niţă, a declarat la 2 octombrie că respectiva reducere, de 13%, nu afectează necesarul de gaze şi ”nu vor fi probleme”, însă a evitat să spună care este termenul pentru care necesarul este asigurat.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="13396"]