Grevă generală la Spitalul Județean

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 31, 2016 21:58

Grevă generală la Spitalul Județean

Luni spitalele din România au intrat în grevă generală. Nu au făcut excepție nici spitalele din județul Satu Mare. La Spitalul Județean de Urgență au fost asigurate doar 30% din serviciile din spital și de la Urgențe.

Angajații spitalului s-au adunat luni dimineață în holul de la intrare având în mână afișe pe care scria grevă generală. Președintele Sanitas Satu Mare, Aurelia Pop  a vorbit despre motivele care au declanșat greva dar a declarat și faptul că greva s-ar putea încheia chiar astăzi.

Membrii Sanitas sunt nemulţumiţi de salariile şi sporurile pe care le primesc. Ei cer, mai exact, aplicarea sporurilor la salariul actual şi nu la cel din 2009 dar şi includerea personalului tehnico-administrativ şi cel din DSP-uri în ordonanţa 20/2016, privind salarizarea bugetarilor.

Protestele Federaţiei Sanitas au început la finalul lunii septembrie, când sindicaliştii au pichetat Ministerele Muncii, Finanţelor şi Sănătăţii. În 12 octombrie, membrii Federaţiei Sanitas au fost în grevă japoneză, iar în 19 octombrie, în grevă de avertisment.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="49409"]