Guvernul a adoptat ordonanța privind migrația aleșilor locali

0
19

Ponta (6)OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Potrivit, realitatea.net, premierul Victor Ponta a declarat, joi, la începutul şedinţei de guvern, că îşi asumă Ordonaţa de Urgenţă a Guvernului privind migraţia primarilor pentru că trebuie „să se facă dreptate”.

„Trebuie să deblocăm activitatea administraţiei locale şi să facem şi un pic de dreptate. Toţi primarii din 2012 au fost aleşi cu USL, avându-i alături pe Ponta şi Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga şi Iohannis”, a spus Victor Ponta.

Totodată, premierul a declarat că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile, şi nu de 10.

Anterior, Ambasada SUA la Bucureşti şi-a exprimat îngrijorarea faţă de ordonanţa privind migraţia aleşilor locali şi momentul ales pentru adoptarea legii.

“Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut nedumerirea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Articole relevante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *