Gyenes – Progrese în Atacama

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 10, 2015 10:25

Gyenes – Progrese în Atacama

emanuel-gyenes-dakar-2015Pe 8 ianuarie, Dakar 2015 a mai avut parte de o nouă specială în Atacama, de această dată însă nu au mai fost dune ca în ziua precedentă ci multă piatră și fesh-fesh. Mani Gyenes a ajuns în Atofagasta cu al 23-lea timp al zilei și este pe locul 37 în clasamentul general.

A cincea etapă din această ediție a Raliului Dakar i-a dus pe concurenți din Copiapo la Antofagasta și a măsurat 697 de km, 458 dintre aceștia fiind km care au alcătuit proba specială.

Deși se află tot în deșert de această dată riderii au avut parte de un peisaj cu totul diferit față de cel din zilele precedente. S-a mers pe multe drumuri de pământ, pe suprafețe cu multă piatră și în zone cu fesh – fesh adică un nisip foarte fin care îți dă senzația unui teren dur și din acest motiv uneori reprezintă adevărate capcane.

După ce a avut probleme tehnice în speciala a doua și a pierdut aproape o oră, Mani încearcă în fiecare zi să se apropie cât mai mult de targetul său – locul 20 la general.

De când a ajuns în Chile a recuperat opt poziții, iar înainte de startul în cea de a șasea specială a raliului se află pe locul 37 în clasamentul general. Totuși, fiind înscris la clasa Maraton, sătmăreanul trebuie să își menajeze motocicleta pentru a fi sigur că ajunge la finiș cu același motor cu care a pornit din Buenos Aires.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="16965"]