Hotelul Dacia: Nostalgie după o ruină

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 3, 2015 20:22

Hotelul Dacia: Nostalgie după o ruină

Odinioară municipiul Satu Mare se mândrea cu una dintre cele mai frumoase, impozante şi renumite construcţii din Transilvania, căreia însă i-a rămas doar amintirea imortalizată în fotografiile de arhivă. Sătmărenii trecuţi de prima tinereţe îşi amintesc cu nostalgie de cea care a fost odată bijuteria Sătmarului, şi anume, clădirea Hotelului Dacia.

Cele mai importante amintiri ale sătmărenilor despre vechiul Sătmar se leagă, inevitabil, de imaginea glorioasă a Hotelului Dacia. Cea mai emblematică clădire a oraşului, deşi nu s-a mişcat din loc, parcă se află într-un spaţiu uitat de lume. Sătmărenii care au trăit în vremurile când Sătmarul înflorea mai mult decât se dezvoltă acum imaginea unor firme strălucitoare, au rememorat cele mai importante momente din tumultuoasa istorie a Hotelului Dacia, aspecte care definesc cel mai bine identitatea bijuteriei arhitectonice din Piaţa Libertăţii.

Hotelul Dacia a fost construit în anul 1901 şi a fost considerat una dintre cele mai reprezentative clădiri seccesion din nord-vestul ţării, răspunzând în totalitate exigenţelor burgheziei.

Hotelul Dacia: Nostalgie după o ruină –>> http://tv1satumare.ro/?p=36363

Posted by TV1 Satu Mare on 3 Decembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36363"]