Hram la Biserica romano-catolică din Poiana Codrului

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare august 29, 2016 16:21

Hram la Biserica romano-catolică din Poiana Codrului

Duminică binecuvântată pentru credincioșii catolicii din Poiana Codrului care s-au străns cu mic cu mare la lăcașul de cult care și-a serbat hramul și implicit pe protectorul ei, sfântul Ludovic al IX-lea.

Comunitatea catolică din Poiana Codrului a îmbrăcat duminică, 28 august, haine de sărbătoare întrucât biserica și-a serbat hramul. La acest eveniment religios au fost invitați mai mulți preoți precum și părintele protopop romano-catolic de Baia Mare, Mihai Roman.

Primarul comunei Crucișor, Coza Romi a fost prezent la acest moment important pentru comunitatea catolică și a ținut să le transmită mulțumiri pentru invitație și să-i asigure de toată susținerea pe mai departe.

Datorită bunei relații între confesiunile religioase din zonă, la acestă sărbătoare au fost invitați și preoți ortodocși și greco-catolici care au fost prezenți și au fost alături de comunitatea romano-catolică la ceas de sărbătoare.

Biserica romano-catolică din Poiana Codrului datează din anul 1901 când a fost construită de contele Caroly Lajos Ludovic.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="47365"]