Impozitul pe case mari dar creşte impozitul pe apartamente

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare iulie 30, 2014 17:21

Impozitul pe case mari dar creşte impozitul pe apartamente

blocuriImpozitul va creşte de anul viitor cu o sumă modică pentru toate apartamentele din blocuri cu peste trei etaje şi opt apartamente şi va fi redus pentru locuinţele spaţioase, mai mari de 150 metri pătraţi.
Din ultima formă a proiectului noului Cod Fiscal, redactat după retragerea de pe site-ul Ministerului Finanţelor rezultă că va creşte impozitul pe apartamentele din blocurile cu peste 3 etaje dar va scădea impozitul pe casele care depăşesc 150 de metri pătraţi. Fiecare familie care locuieşte într-un apartament dintr-un bloc cu mai mult de trei etaje şi opt locuinţe va plăti de anul viitor cu până la 10 lei în plus, suma totală pe care administraţia statului o va colecta astfel suplimentar urmând însă să se ridice la câteva zeci de milioane de lei, având în vedere că în România sunt locuite aproximativ 3,6 milioane apartamente.


Viitorul Cod fiscal elimină taxarea suplimentară a apartamentelor. Persoanele care deţin mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu nu vor mai fi impozitate suplimentar, conform sistemului aplicat în ultimii ani, această impunere urmând să fie eliminată de anul viitor, prin noul Cod Fiscal. Totodată, Guvernul va schimba radical modul de calcul al impozitului pe clădirile firmelor, stabilit în prezent în funcţie de valoarea contabilă, şi va impune un mod de calcul bazat strict pe valoarea clădirii rezultată dintr-un raport de evaluare, similară valorii de piaţă, suma de plată urmând să crească.

 

Sursa: mediafax

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="10749"]