Îngrijirea pielii în sezonul rece

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 13, 2014 22:06

Îngrijirea pielii în sezonul rece

piele iarna În sezonul rece, pielea este agresată de  frig, vânt, modificările de temperatură si de aerul cald produs de diversele sisteme de încălzire. Tenul are nevoie de un scut cosmetic care să-l  il mentină sănătos. Vă prezentăm câteva sfaturi pentru protejarea şi întreţinerea pielii în această perioadă.

În timpul iernii pielea are tendinţa de a se usca, se înroşeşte, apare o senzaţie de disconfort şi devine mai aspră. Acestea sunt simptomele deshidratării.Curăţaţi şi demachiaţi tenul de două ori pe zi. Chiar dacă plouă, bate vântul sau este frumos afară, pielea trebuie curăţată şi tonifiată înainte de a fi hidratată. Alegeţi creme cu texturi bogate, grase, preferabile pe timpul iernii, care hrănesc, hidratează şi protejează pielea. Folosiţi tratamente pentru noapte şi vei observa cum pielea  va arăta din ce în ce mai bine. De asemenea, producţia de colagen scade în această perioadă, deci e de preferabil să folosiţi şi o mască de faţă cu vitaminele C şi D. În afară de faţă şi mâinile au de suferit în acest anotimp, de aceea protejaţi-vă şi mâinile, purtarea mănuşilor nu este întotdeauna de ajuns.

Masaţi mâinile cu o cremă sau un balsam. Produsele pe bază de vaselină, unt de shea, uleiuri vegetale sau silicon formează un ecran protector. În cazul în care mâinile sunt crăpate, aplicaţi un strat gros, puneţi mănuşi de bumbac şi lăsaţi să acţioneze peste noapte. Nu uitaţi să vă protejaţi buzele, care reprezintă o zonă sensibilă a feţei, cu balsam reparator. În cazul apariţiei crăpăturilor, aplicaţi balsamul în strat gros, ca o mască, de mai multe ori pe zi. Nici părul nu trebuie neglijat. Stă mult timp în frig şi zăpadă sau ascuns sub o căciulă de care se freacă mereu, astfel încât îşi poate pierde strălucirea şi vitalitatea foarte rapid. Cumpăraţi o mască de păr destinată părului deteriorat şi aplicaţi-o o dată pe săptămână, iar la fiecare spălare folosiţi balsam de păr.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="14698"]