Jandarmii au celebrat 166 de ani de la înfiinţare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare aprilie 1, 2016 17:49

Jandarmii au celebrat 166 de ani de la înfiinţare

Vineri, 1 aprilie, pe platoul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare a fost aniversată împlinirea a 166 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române. La eveniment participând oficialităţile judeţene şi locale, şefii instituţiilor cu care colaborează jandarmii şi veteranii de război jandarmi. 

În acest an se împlinesc 166 de ani, de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat actul prin care a promulgat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, document ce marchează întemeierea Jandarmeriei de astăzi.

Ceremonia militară a debutat cu prezentarea onorului de către garda de onoare, trecerea în revistă şi salutul formaţiei de către prefectul judeţului Radu Bud.

La ceremonia militară a mai participat viceprimarul municipiului Radu Roca, consilierul judeţean Iosif Pinter, şefii instituţiilor cu care colaborează jandarmeria în îndeplinirea atribuţiilor şi veterani de război jandarmi.

La ceas aniversar, Inspectorul şef al unităţii, colonelul Vasile Bocea  a adresat tuturor jandarmilor sătmăreni şi familiilor acestora sincere urări de sănătate, putere de muncă şi cât mai multe împliniri pe plan profesional şi personal.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="41797"]