Jandarmii la datorie de Sâmbra Oilor

Dulf Alexandra
By Dulf Alexandra mai 5, 2017 10:16

Jandarmii la datorie de Sâmbra Oilor

În acest sfârşit de săptămână, jandarmii sătmăreni vor fi prezenţi la datorie, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.  Principala misiune, va fi pe dealul de la Huta Certeze, unde jandarmii sătmăreni vor asigura măsuri specifice cu prilejul sărbătorii Sâmbrei Oilor.

Tot în acest sfârşit de săptămână, jandarmii sătmăreni, vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre ACSC Recolta Dorolţ şi CS Iernut.
Cu ocazia acestor misiuni, echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni. Cu acest prilej, Jandarmeria recomandă cetăţenilor să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase şi sfătuieşte cetăţenii care vor participa la aceste manifestări:
• să respecte regulile stabilite de organizatori;
• să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;
• să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale;
• să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice;
• să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege;
Pentru păstrarea unui climat de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la aceştia.
În perioada 05 – 07 mai, jandarmii vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică atât în municipiul Satu Mare, cât şi în localităţile Carei, Negreşti şi Tăşnad, şi în zona de competenţă a acestora.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="55008"]