Jandarmii sătmăreni, activități cu liceenii

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 17, 2016 14:20

Jandarmii sătmăreni, activități cu liceenii

Jandarmii sătmăreni au desfăşurat activităţi preventiv informative la elevii  Liceului  Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii Ion I.C. Brătianu. Subiectul principal al discuției a fost violența cu toate formele ei.  

Pornind de la acest considerent, miercuri şi joi, 16 şi 17 noiembrie Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a  desfăşurat  acţiuni de prevenire a violenței la clasele a IX-a B şi a IX-a D din cadrul  Liceului  Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii Ion I.C. Brătianu  din municipiul Satu Mare. Scopul acţiunii a fost acela de a sprijini demersul educaţional, în sensul creşterii şi educării elevilor  într-o societate fără violenţă.  Elevii şcolii împreună cu profesorii coordonatori şi directorul școlii i-au primit pe jandarmi și le-au ascultat recomandările referitoare la normele de conduită atât pe timpul cât sunt la şcoală, cât şi în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

Un aspect esenţial al acestei acţiuni a fost conştientizarea elevilor cu privire la faptul că a fi violent nu înseamnă a fi puternic şi totodată « Violenţa nu te face mai puternic ! ». Demersul teoretic al jandarmilor  a fost sprijinit de materiale didactice special pregătite pentru elevi. Elevii au participat cu interes la momentele interactive prezentate de lt. Cosmina Rob şi plt. adj. șef Cîmpianu Bujor.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52522"]