Klaus Iohannis este oficial preşedintele României

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 21, 2014 10:54

Klaus Iohannis este oficial preşedintele României

Klaus-Iohannis-la-TimisoaraKlaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, duminică, 21 decembrie.

Noul preşedinte a depus jurământul pe Constituţie şi pe Biblie – aceasta din urmă fiind unică pentru orice fel de jurământ. Protocolul de depunere a jurământului a inclus şi binecuvântarea Patriarhului BOR, ca şi până în prezent.

Conform digi24.ro, noul președinte al României a declarat, în discursul rostit în faţa Parlamentului, că este sunt recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii i-au acordat-o alegându-l preşedinte şi a asigurat că va fi preşedintele tuturor românilor.

In cadrul primului sau discurs oficial in calitate de presedinte, Klaus Iohannis a trecut in revista principalele directii pe care intentioneaza sa le urmeze in mandatul sau si a anuntat ca in cel mai scurt timp va chema la consultari partidele politice pentru a decide impreuna ce obiective de tara isi asuma si un calendar cu etape si actiuni „pentru a trece de la vorbe la fapte”.

În încheierea ceremoniei, Iohannis l-a însoţit pe Traian Băsescu la ieşirea din Palatul Cotroceni, unde acesta a primit pentru ultima dată onorurile militare, înainte de a părăsi funcţia cea mai înaltă în stat.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="16210"]