Klaus Iohannis este oficial preşedintele României

0
17

Klaus-Iohannis-la-TimisoaraKlaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, duminică, 21 decembrie.

Noul preşedinte a depus jurământul pe Constituţie şi pe Biblie – aceasta din urmă fiind unică pentru orice fel de jurământ. Protocolul de depunere a jurământului a inclus şi binecuvântarea Patriarhului BOR, ca şi până în prezent.

Conform digi24.ro, noul președinte al României a declarat, în discursul rostit în faţa Parlamentului, că este sunt recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii i-au acordat-o alegându-l preşedinte şi a asigurat că va fi preşedintele tuturor românilor.

In cadrul primului sau discurs oficial in calitate de presedinte, Klaus Iohannis a trecut in revista principalele directii pe care intentioneaza sa le urmeze in mandatul sau si a anuntat ca in cel mai scurt timp va chema la consultari partidele politice pentru a decide impreuna ce obiective de tara isi asuma si un calendar cu etape si actiuni „pentru a trece de la vorbe la fapte”.

În încheierea ceremoniei, Iohannis l-a însoţit pe Traian Băsescu la ieşirea din Palatul Cotroceni, unde acesta a primit pentru ultima dată onorurile militare, înainte de a părăsi funcţia cea mai înaltă în stat.

Articole relevante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *