Legea antifumat este acceptată de sătmăreni

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare ianuarie 28, 2016 19:27

Legea antifumat este acceptată de sătmăreni

Nefumătorii au mai câştigat o bătălie împotriva tabacului, iar în scurt timp nu se va mai fuma în spaţiile publice închise şi deschise. Miercuri, 27 ianuarie, Magistraţii Curţii Constituţionale au declarat constituţională legea prin care fumatul este interzis în toate spaţiile publice.

Potrivit noilor prevederi, fumatul va fi interzis în spaţiile publice închise precum în cluburi, baruri, restaurante, dar şi în locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spaţii închise. În aceste condiţii, şi proprietarii de restaurante nu mai pot permite fumatul în local.

Potrivit datelor oficiale, în România, la fiecare 16 minute un cetăţean moare din cauza fumatului. Însă, contrar aşteptărilor, majoritatea sătmărenilor, care deşi sunt fumători, sunt de acord cu această lege.

Pentru cei care nu respectă această lege, amenzile sunt foarte dure. Astfel, sunt prevăzute amenzi de la 100 de lei la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 5.000 de lei până la 15.000 de lei pentru persoanele juridice care nu respectă legea.

 

Legea antifumat este acceptată de sătmăreni –>> http://goo.gl/s8nEzf

Posted by TV1 Satu Mare on 28 Ianuarie 2016

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="38541"]