Liber pe 2 decembrie de la Guvern

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 23, 2016 12:55

Liber pe 2 decembrie de la Guvern

ESTE OFICIAL. Guvernul a aprobat miercuri hotârărea prin care ziua de 2 decembrie este declarată zi liberă. Asta înseamnă că salariații din sectorul public vor avea  o mini vacanță țănând cont că în 30 noiembrie este liber de Sf Andrei, 1 decembrie cade joi iar acum și ziua de vineri 2 decembrie este zi liberă.

„Pentru salariaţii din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabileşte ca zi liberă. Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificărilor stabilite”, se arată în hotărârea guvernului.

Potrivit hotărârii, noua zi liberă nu este valabilă pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Ziua liberă va fi recuperată prin prelungirea zilelor de lucru, până în data de 16 decembrie. Astfel, mulţi români se vor bucura de vacanţă începând cu 30 noiembrie, miercurea viitoare, Ziua de Sfântul Andrei şi până duminică, 4 decembrie.

De obicei, astfel de decizii îi vizează în special pe bugetari. Firmele private, care nu pot închide activitatea, în zilele declarate libere de Guvern, trebuie să le acorde angajaţilor timp liber la altă dată.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52759"]