Locuiesc de un deceniu sub un stadion din Satu Mare

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 10, 2015 17:10

Locuiesc de un deceniu sub un stadion din Satu Mare

Mai multe familii de rromi din municipiul Satu Mare trăiesc în condiţii mizere, ducându-şi veacul, de mai bine de zece ani, sub tribunele stadionului Someşul. Printre aceste persoane marginalizate de lume, se numără şi o mamă care se chinuie să-şi crească cei şase copii între deşeuri, resturi alimentare, şobolani şi câini vagabonzi.

Realitatea este mult prea crudă cu numeroasele familii care trăiesc în condiţii inumane la poalele stadionului Someşul. Deşi au aşteptat o rază de lumină, nepăsarea concetăţenilor din ultimul deceniu i-a făcut să se resemneze şi să accepte că mizeria este, de fapt, mediul lor.

O tânără mamă, împreună cu cei şase copii, îşi duc traiul într-o cămăruţă improvizată, într-un mediu în care grija zilei de mâine, nu doar că înlocuieşte stabilitatea, ci a devenit o stare de spirit.

Singura sursă de încâlzire o reprezintă o sobă veche, familiile adunându-se în jurul ei preţ de câteva ore, până când puţinele lemne, crengi sau cartoane îşi dau ultima suflare.

Se spune că luna decembrie aduce cu sine lumină şi speranţă, însă prea puţini se gândesc la cei mai puţini norocoşi, la toţi cei marginalizaţi de societatea sătmăreană, oameni pentru care fiecare zi reprezintă o luptă contracronometru pentru viaţă.

Locuiesc de un deceniu sub un stadion din Satu Mare –>> http://goo.gl/b1ao5y

Posted by TV1 Satu Mare on 10 Decembrie 2015

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="36693"]