Lukoil, acuzată că a prejudiciat statul cu 230 milioane euro

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare octombrie 6, 2014 19:37

Lukoil, acuzată că a prejudiciat statul cu 230 milioane euro

lukoil-ro5-bigFirma rusească Lukoil este acuzată că a prejudiciat statul român cu 230 milioane de euro. Parchetul a instituit sechestru asigurator pe stocul de materii prime deținute de Lukoil, până la valoarea de un miliard de lei.

Parchetul de pe langa  Curtea de Apel Ploiesti  a efectuat perchezitii la rafinaria Lukoil, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul adus statului roman fiind de 230 milioane de euro, din care 112 milioane provin din evaziune fiscala, iar 118 milioane de euro din spalare de bani. Luni, Parchetul  a trimis ordonanta prin care se dispune instituirea masurii sechestrului asigurator asupra stocului si cantitatilor de materii prime detinute de Lukoil.

In urma perchezitiilor au fost ridicate de anchetatori, documente care au fost transportate la sediul Parchetului in saci si cutii.

Rafinaria Petrotel din Ploiesti este parte a gigantului petrolier rus Lukoil. Rafinaria a fost preluata de compania Lukoil in 1998. Grupul Lukoil mai detine in Romania o retea de aproximativ 300 de benzinarii, acoperind circa 20% din piata carburantilor din Romania.

Articole relevante

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="13286"]