Măcelărie din Satu Mare, amendată de DSVSA

0
24

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, au realizat în perioada: 10.02.2017 – 16.02.2017, un număr de 84 acțiuni de control la unități și gospodăriile populației.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate, au aplicat 7 sancțiuni contravenționale din care 5 avertismente și 2 amenzi contravenționale în valoare de 1.600 lei.
– Nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate – 5 avertismente – 5 crescători particulari – 1 – Medieșu Aurit, 1 – Livada, 1 – Pomi , 1 Someșni , 1 Moftinu Mic.
– Comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar. – 1.000 lei – Măcelărie – Satu – Mare.
– Vânzarea animalelor fără documente sanitare veterinare. – 600 lei – 1 crescător particular – Dindești .
Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici din Ucraina și Republica Moldova, toate târgurile, aglomerările de animale și expoziții de animale, rămân închise, până la noi dispoziții.

In perioada următoare continua verificările în piețe, precum și verificări în trafic, împreună cu ofițeri din cadrul I.J.P. , Poliția de Frontieră, S.A.S și a Jandarmeriei Satu-Mare, privind circulația/transportul animalelor ,produselor alimentare, referitor la respectarea strictă a „ Programului de măsuri de prevenire a apariției Pestei porcină Africană„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *