Magazinele alimentare din mediul rural adevărate bombe cu ceas

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare noiembrie 18, 2016 15:57

Magazinele alimentare din mediul rural adevărate bombe cu ceas

Controalele inspectorilor Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, au continuat și în săptămâna  11 – 18 noiembrie. În urma acestora sute de kg de carne au fost confiscate și incinerate.

S-au efecuat controale la: depozite alimentare, unități de alimentație publică, , supermarketuri, piețe, brutării, laboratoare de cofetărie, unități de procesare carne, târguri și cabinete medicale veterinare. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate, au aplicat 9 sancțiuni contravenționale din care 2 avertismente și 7 amenzi contravenționale în valoare de 5.800 lei. Nereguli au fost constatate la mai multe magazine alimentare din localitățile Ambud, Culciu Mare, Valea Vinului, Bocicău, Bârsăul de Sus, Borlești și Pomi. Înspectorii DSVSA au confiscat în vederea incinerării209 kg carne și produse alimentare, în valoare totală de 2922 lei.

In perioada următoare vor continua verificările în magazinele alimentare din mediul rural, precum și verificări în trafic, împreună cu ofițeri din cadrul I.J.P. Satu-Mare, Poliția de Frontieră, privind circulația/transportul animalelor ,produselor alimentare, a legumelor și fructelor pe raza județului.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="52554"]