“Mai bine previi, decât să nu fii!”

TV1 Satu Mare
By TV1 Satu Mare decembrie 8, 2016 13:37

“Mai bine previi, decât să nu fii!”

Peste 500 de elevi din partea de nord a țării au concluzionat, alături de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și E.ON: ”Mai bine previi, decât să nu fii!”

 Reprezentanții celor două instituții au susținut noua campanie de siguranță a elevilor din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj; În municipiul Satu Mare, acțiunile s-au desfășurat la Școala Gimnazială Bălcescu-Petofi, Școala Gimnazială Avram Iancu și Liceul Tehnologic George Emil Palade.  În ultimele trei săptămâni peste 500 de copii, școlari și preșcolari, din 15 instituții de învățământ din 5 județe din partea de nord a țării au avut parte de lecții inedite, care au depășit limitele manualelor didactice obișnuite.

Ce este o situație de urgență? Cum folosim corect sursele de energie? Ce să facem dacă simțim miros de gaz? Cum să procedăm dacă ia foc vreun obiect acasă sau la școală? Dar mai ales cum putem preveni un incendiu sau o explozie? Acestea au fost doar o parte dintre întrebările care și-au găsit răspuns în cadrul noilor lecții de siguranță.

După ce au analizat împreună situații concrete care pot genera incidente grave precum și modul de prevenire al acestora prin respectarea unor reguli simple dar și montarea de detectoare de fum, toți cei prezenți au concluzionat: ”Mai bine previi, decât să nu fii!”, acesta fiind și mesajul noii campanii de siguranță lansată în această toamnă de cele două instituții partenere.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește TV1 Satu Mare și pe Facebook

[related_post themes="flat" id="53319"]